5 Aralık 2009 Cumartesi

Kupa Tahminleri

sanırım uzun uzadıya tahmin yapma zamanı geldi:

A GRUBU:

güney afrika/meksika/uruguay/fransa

nedense herkes fransa'nın kolay bir kura çektiğini düşünmekte. lakin ortada horozların euro 2008 ve son elemelerdeki vasat performansları varken aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. bir kere meksika bu grubun kesin favorisi. marquez gibi tecrübeli oyuncularının yanında vela gibi tehlikeli silahları da mevcut. ayrıca geçen dünya kupası'nda güçlü arjantin'e uzatmalarda yenildiklerini de unutmayalım. ikincilik adayım ise uruguay, fakat ev sahibi olduğundan güney afrika'nın şansı daha fazla.

diğer 3 takım adam gibi oynarlarsa fransa sıfır bile çekebilir.

B GRUBU:

arjantin/nijerya/g. kore/yunanistan

94'te kore hariç 3 takım aynı gruptaydı. lakin o köprünün altından çok sular aktı. arjantin ne kadar tökezlese de arjantin'dir. gerçi erken de elenebilirler. nijerya şu an ne yapar bilinmez. tahminen güney afrika ile gana arasında bir performans sergileyecekler. kore'den ise ümitliyim açıkçası. özellikle park ji sung'un liderliğinde çıkacaklar bu kez ve yeni gelen gençler de ümit verici. yunanistan ise 2004'teki gibi katı savunma ile oynarsa finale kadar yolu var. çünkü oyuncuları hem fizik hem de teknik olarak savunmaya ve kontrataklara çok uygun. öbür türlü gruptan bile zor çıkarlar zaten.

C GRUBU:

ingiltere/abd/cezayir/slovenya

çok net: ingiltere ve abd çıkar. esasında 2006'da final bekliyordum ingilizler'den fakat gerek rooney, gerekse penaltılar yüzünden erken elenmişlerdi. abd ise konfederasyon kupasında büyük çıkış yaptı, bence bu sefer 2002'deki gibi bir çeyrek final görebilirler.

D GRUBU:

almanya/avustralya/sırbistan/gana

gizli ölüm grubu! almanlar her ne olursa olsun lider çıkacak bu gruptan. ikincilik yarışında diğer 3 takımın da şansı var fakat gana alttan gelen gençleri de kadroya alırsa çok büyük işler yapacakmış gibime geliyor. sırbistan'ın eleme başarılarını dikkate almak yetersiz. geçen 2 kupada polonya da çok güzel gelmişti elemelerden. tıpkı onlar gibi yani.

E GRUBU:

hollanda/danimarka/japonya/kamerun

hollanda favori. danimarka eski gücünde değil. japonlar'ın ne yapacağı kestirilemez. kamerun eto'o önderliğinde çıkabilir fakat savaşçı japonlar tura daha yakın.

F GRUBU:

italya/paraguay/yeni zellanda/slovakya

paraguay ile slovakya çıkacak bu gruptan. slovaklarda özellikle marek hamsik ve filip holosko'nun performansları çok önemli. zira ikisi de fiyatlarını katlama fırsatı yakalamış durumdalar. 2006'dan sonra inter dışındaki büyük takımları çöken italyanlar ise artık çok yaşlandı ve valdez'li paraguay'ın gerisinde kalacaklar gibi.

G GRUBU:

brezilya/k. kore/fildişi sahili/portekiz

kuralardan önce bir hayalim vardı: keşke kuzey kore 1966'da yaptığı gibi çeyrek final oynasa! işin ilginci orada da italya'yı eledikten sonra çeyrek finalde portekiz önünde 3-0 öne geçmişlerdi ama 2'si penaltıdan tam 4 gol atan eusebio faktörüne boyun eğmişlerdi. şimdi ne alemdeler pek bilmiyorum ama guam'a tam 21 gol atmışlar elemede. bu kura ile en çok onlara yazık oldu.

diğerleri mi? e zaten herkes biliyor onları :)

not: bence brezilya 1. , portekiz ikinci olur gibi-tabi kore'nin muhtemel dirençli oyunu sıralamaya etki edebilir.

H GRUBU:

ispanya/isviçre/honduras/şili

tam 3 ispanyolca konuşan ülke aynı grupta! bunun dışında ispanya ile isviçre çıkar gibi. tabi isviçre'yi şili durdurmazsa. honduras ise yeni bir kosta rika vak'ası olacakmış gibime geliyor.

kim çıkarsa çıksın, sonunda güzel futbol oynayan kazansın. sonuçta bir dahaki kupa 4 yıl sonra. yazın 1 ay boyunca futbola doymak dileğiyle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...