18 Şubat 2010 Perşembe

Daum PES 2010 Oynasın!

1 haftadır Rıdvan Dilmen'in dilinde tüy bitti "oyunu kanatlara yaymalı" demekten. Bence bu başlık daha bir etkili oldu. Rıdvan hoca bunu denesin bir de.

Gerçekten de Fenerbahçe'nin temel sorunu ceza yayının önlerinde tıkanıp kalması. Hele rakibi kapalı oynayan bir anadolu ekibi ise daha beter karamboller yaşanıyor o bölgede. Bu noktada yapılacak tek şey sürekli kanatları çalıştırıp orta açmaktır. Bunun için

1- kanat oyuncularının Özer, M. Topuz, hatta Santos gibi içe katetmemesi, Vederson gibi de kaleyi gördüğü her yerden "bam güm" orta-şut karışımı şeyler yapmaması gerekir.

2- uzun boylu hava hakimiyeti olan bir santrfor gerekir. Her ne kadar saç ektirdiğinden dolayı kafa vurmadığı iddiaları çıksa da Gökhan Ünal bu rol için en uygun kişidir. Manisa maçında da gördük zaten, topa daha yakın olan Takatsiz Semih'in sıçrayamayışını ve Gökhan'ın 2-3 adım geriden 2 kişinin üzerine sıçramasını.

PES 2010 adlı oyunda da aynen Fenerbahçe'nin sıkıntılarını çekiyor oynayanlar. Genelde topu sürmeye başladığınız zaman özellikle göbekte çok fazla yığılma oluyor ve top o noktadan ileriye çok zor geçiyor. Kanatlardan ise etkili hücumlarla başarılı olmak çok kolay.

Neyse, yazı oyun incelemesine dönmeden bağlayayım, Daum'un bir an önce ya hızlı kanat futboluna dönmesi lazım ya da çift santrfora. E tabi onun için de Alex'in yedek kalması lazım ya, o da ayrı bir yazı konusu. :)

Not: Baktım da, 1 ay olmuş yazmayalı. "Neredeydin?" diye soracak olanlara final, tatil, internetsizlik gibi şeyler söyleyebilirim, üstüme gelmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...