20 Şubat 2010 Cumartesi

Golcü mü, O da Ne?

Artık bu işin suyu çıktı. Yazmayayım, hatta sırf bu konuya değinmemek için Lille maçından da hiç bahsetmeyeyim dedim fakat yetti gayrı. Güiza için yukarıdaki başlıktaki gibi ifadeleri kullanan "futbol cahili" arkadaşlar, size sesleniyorum!

- Öncelikle belirteyim, Güiza'yı savunmamın Fenerbahçeli olmamla bir alakası yok.

- Bu adam, kim ne derse desin La Liga gol kralı ve halen daha İspanya Milli Takımı'nın sürekli çağırılan bir oyuncusu. Hani bizi kendi sahamızda şu adamdan sayılmayan Güiza'nın asistiyle yenen son Avrupa Şampiyonu.

- Güiza'ya edilen bütün hakaretlerin, uydurulan lakapların kısacası beğenilmemesinin esas nedeni geçen sezonun ortalarına kadar gösterdiği kötü performanstır. Pardon ya, o sıralar takım da nağmağluptu değil mi!

- Bu sezona bakarsak, ligde 2 denizli maçında, ilk yarıdaki manisa, gs, kasımpaşa, ankaragücü ve trabzon maçlarında toplamda 16 maçta 8 gol atmış ki, bu da günümüz futbolunda hele hele derbiler haricinde rakiplerinin hep kapalı ve sert oynadığı Fenerbahçe'de hiç te fena değil. İşin ilginç tarafı, takımın hatta taktiğin bile berbat olduğu kasımpaşa maçı haricinde Güiza'nın bu sezon ligde gol attığı tüm maçları kazandı Fenerbahçe. İlk yarıdaki Denizli, Ankaragücü ve Trabzon maçlarını da direktman Güiza'nın golleriyle kazanarak 9 puan aldık. Kupa ve UEFA maçlarıyla birlikte toplamda 14 golü var Güiza'nın.

- İşin belki de en kötü tarafı ise bu adamın "bursit" hastalığı var ve derhal tedavi olması lazım. Bununla ilgili medyada birçok haber çıktı, FB TV'de ise "sakatlığı geçti fakat ayakkabı giyince ağrı yapıyor, terlikle dolaşıyor" dedi Fatih Demirkol. Terlik istirahatinin yanında hava değişimi de verin de tam olsun! Güiza'nın ameliyat olması gerekirken izin verilmediği iddiaları da cabası.

- Ha, bir de diyorlar ki "Semih neden oynamıyor?" Yahu güldürmeyin! Güiza ne kadar güçsüzse, Semih ondan çok daha güçsüz durumda son 1 yıldır. Artık önündeki topa bile müdahale edemez duruma gelmiş, o derece. Öyle ki, Manisa maçında top Semih'e gelmişken Semih kafaya çıkamadı bile, neyse ki kafa vurmamasıyla eleştirilen Gökhan, Semih'in üstünden vurdu da gol oldu. O derece! Geçen sezon baya baya göbek yapmıştı Semih, bu sene vermiş kiloları fakat halen daha ağır, güçsüz ve ikili mücadelelerde yıkılıyor. Şu anki Semih, değil en kötü Güiza'yı yedek bırakmak, kadroya bile girmeyi haketmiyor.

- Son olarak, Güiza Lille maçında çok pozisyon harcadı, doğru fakat onun yerinde Semih olsa oraya kadar bile koşamazdı! Güiza, Lig ve Kupa'da oynadığı son 7 maçın 6'sında gol atmışsa, berbat geçen, uzatmalara gitse 5 yiyeceğimiz Bursa maçında takımı son saniyede kurtarmışsa, Fenerbahçe taraftarının da birazcık akl-ı selim ile hareket edip oyuncusuna destek vermesi gerekir.

2 yorum:

  1. Bu ülkede sadece Fenerbahçe'ye gelen forvet oyuncuları eleştiriliyor. İyi oynaması birşeyi değiştirmez hep böyle olmuştur. Ama bu sefer haklılar bence.Guiza iyi futbolcu olabilir ama Fenerbahçe için değil.Takımdan gitmesi herkes için daha hayırlı olur.

    YanıtlaSil
  2. bu güne kadar kaç tane forvet yada santrafor harcandı bir sayın 2003 ten bu yana. En kolay örnek Anelka. Beğenilmeyen Anelka Chelsea'de Premier Lig'te gol kralı bile oldu. Hadi Ortega farklı bir konu. Pierre yaşlandı hadi tamam ee Kezman'a noldu Zafer Biryol vardır nerde şimdi adamlar Gökhan Ünal ile Guizanın sonunuda getirmeyin lütfen.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...