20 Mart 2010 Cumartesi

12 Puanlık Maç....Hazır mısınız?!

Başlığa takılacak arkadaşlara şimdiden söyleyeyim, bu hafta rakiplerin oynayacağı maçlardaki muhtemel puan kayıpları için yazmadım onu. Böyle yazmamın sebebi ise bu maç ve sonraki -Ankaraspor maçı hariç- 4 maç:

- Gaziantepspor

- Galatasaray (D)

- Kayserispor

- Ankaraspor (Bay)

- Beşiktaş

Uzun bir aradan sonra neredeyse tam kadroyla, kendi sahamızda bir maç oynayacağız. Beşiktaş'ın puan kaybıyla başlayan bu haftada Galatasaray, zorlu Trabzon deplasmanına çıkacak ve Bursaspor da özellikle 2. yarının başından beri puan sıralamasında daha üstlerde olan Sivas, Manisa, Ankaragücü gibi takımlardan kat kat daha iyi top oynayan Denizlispor ile oynayacak. Her ne kadar rakibi hedefsiz olduğundan kağıt üzerinde Fenerbahçe'nin işi kolaymış gibi görünse de 2008 yazından beri 2 klüp yönetimi arasında yaşanan gerginlikler (başta İbrahim Kızıl faktörü) rakibin bize karşı bilenmesini sağlayacaktır.

Gelelim 12 puana: Bu maçı kazanan bir Fenerbahçe'yi düşünün. Galibiyetin özgüveniyle haftaya Ali Sami Yen'e nasıl emin adımlarla çıkacağını düşünün. Daum'un sezon başından beri oynattığı skoru koruyan kontrollü futbolun Türkiye'de tek işleyeceği yerin Ali Sami Yen olduğunu düşünün. İlk maçtaki gibi arkayı boş bırakmadığımızda Keita, Arda ve daha nicesinin etkisiz kalacağını, Lugano ile Bilica'nın ne kadar serseri mayın da olsalar birlikte oynadığı maçlarda gol yemediğimizi düşünün. Aklım bu haftadan çok haftaya oynanacak derbiye takılmış gibi görünebilir, ama tam tersi. O maç çantada keklik, yeter ki bu maçı kazanalım! (elde var 3+3=6)

Gidelim bir sonraki haftaya: Son 2 maçını kazanan Fenerbahçe, derbi galibiyetinin de vereceği gazla kendi sahasında Kayseri'yi dağıtmaz mı? Bunca yıllık Fenerbahçeli'yim, daha bir kez bile takımın gaza gelip te kaybettiği bir maçını görmedim. Derler ya, "çubuklu formayı çıkarın sahaya, o bile kazanır" aynen öyle işte! (kaldı mı dohuz!)

Bir sonraki hafta bay geçeceğimizden 3 puan cepte, sonraki hafta ise 1 hafta dinlenmiş şekilde kendi sahamızda Beşiktaş ile kapışacağız. Daha önce de belirttiğim gibi son 10 yılda ligin son 5 haftasında oynanan tüm FB-BJK maçlarını kazanmışız. (2001/02-2003/04-2006/07-2008/09) Her ne kadar bu maçların hepsi de İnönü'de oynanmış olsa da (Mustafa Denizli'ye özenerek kehanette bulunuyorum:) o haftaya kadar(veya o hafta) Beşiktaş yarıştan kopacak, Fenerbahçe de kendi sahasında bu maçı a-la-cak! (etti sana 12!)

Sonraki maçlarda ise muhtemel puan kayıpları Kasımpaşa ve Ankaragücü maçları olarak gözüküyor. Ha, bu takımın olası şampiyonluğunda izleyeceği yoldur. Bana sorarsanız, içimden bir ses taa 8 maçlık seri zamanlarında bile bu sezon şampiyon olamayacağımızı söylüyordu. Oynanan futbolla da bir alakası yok, dedim ya içimden gelen bir ses sadece. Umarım yanılmış olurum.

Son olarak, Fenerbahçe daha önceden de bu tip seri çıkışlar yakaladı sonlara doğru. Bardağın dolu tarafından bakarsak ligde çoğu maçı üst biten 2 takım Antalya ve Gençlerbirliği'nden 1 gol bile yemedik. Bu da Lugano-Bilica ikilisinin geri dönmesiyle ilk yarıdaki havaya yavaş yavaş döndüğümüzün işareti. Keza bu maçta da en fazla 3 gol olur gibi. Her ne kadar haftalardır çile çeksek de, takımda bir umut ışığı göremesek de, daha liderken bile medyanın gazıyla "ŞAMPİYONLUK GİTTİ" desek de, bir kez daha, belki de son kez, son takatimizle şu takıma inanalım, iyice bir destekleyelim, itici güç olalım tekrardan. Maçı tribünde izleyecek arkadaşlara da seslenmekten öte, yalvarıyorum: Avazınız çıktığı kadar bağırın, kendi kalesine gol de atsa (en azından bu maçlık) hiçbir futbolcumuzu ıslıklamayın, hakemle uğraşıp takımın da dikkatini dağıtmayın. Unutmayın ki bu takım 9 kişi kaldığı maçı bile kazanmasını bildi Kadıköy'de. Tribünde, tribüne gidemeyenler de dualarıyla destek olsun takıma, çünkü eğer destek olursak kazanırız bu maçı ve eğer kazanırsak bu maçı sonraki maçları da kazanacağız!

Ben buna inanıyorum, ya siz....HAZIR MISINIZ?!

3 yorum:

  1. yarınki maç kazanılsa dahi ilerideki maçlar için bu kadar kesin konuşamayız... özellikle de derbi için...

    YanıtlaSil
  2. hayal aleminde yasıyorsun.takımdakı futbolcuların hıcbırınde basta ruh yok.lugano bilicanın oynadıgı maclarda gol mü yemiyoruz=)güldürme.o bilica varya stada girecek kapasıtede bile değil.keita hayvan gibi yardırırken,onu kız gibi oynayan santosumuz mu savunucak.yapma allasen=)biraz uyan kardeş artık revızyona ıhtıyacımız var.bilicasıydı,santosuydu,alexiydi,yararsız cristianıydı bu adamlardan kurtulmamız gerekıyor artık.sorun yumagı semih ve dunyanın en gerzek forvetı güizamızı saymıyorum bile.bu sene öyle veya böyle bitti.sampıyonluk hayal bile değil benım gözümde.revizyon lazım.takımda elle tutulur 5 adam say desem sayabılır mısın.hadi emre,hadi biraz alex,lille fatihi volkan ligde biraz iyi.ewet 3 .çürük özerden bu sene artık bşey beklemiyorsun sanırım..rezalet bı durumdayız.uyan uyan bırak boş muhabbeti

    YanıtlaSil
  3. 40 yapar ve hareketin 40.yılı gibi olmuş.ama inşallah bu akşam alırsak gerisi gelecek gibi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...