21 Mart 2010 Pazar

"Kaldı mı Dohuz!" :)

Daha dün gece bu maçla birlikte 12 puan alacağımızı yazdığımda baya bir tepki toplamıştım. Fenerbahçeli'sinden rakip taraftarlara kadar mesaj atan herkes "çok uçtuğumu" düşünüyordu. Ben ise Daum'un yukarıdaki hali gibi sırıtarak izliyorum olanları. Ve diyorum şimdi: "Elde var üüüüç!" Ve ekliyorum: Galatasaray, Kayserispor ve Beşiktaş maçlarını da kazanacağız!

Daha dün büyük konuştuğumu düşünenler bu akşam derbinin havasına giriverdiler hemen! Arada küfürlü yorum yazanlar da oldu, malesef üzülerek söylüyorum ki bu tür yorumları yayımlamıyorum, hakaret ve küfür haricindeki her türlü yoruma ve eleştiriye de açığız.

Neyse, maça dönelim. Alex'ten başlamak istiyorum, ama başlayacak bir konu bulamıyorum. Çok etkisizdi, silikti, fiziği de tekniği de seviyesinin çok altındaydı. Umarım derbiye kadar toparlanır, yoksa o baskılı ortamda takımın işi daha da zora girer.

Emre'nin kart yiyeceği belliydi. Nereden mi? 1 haftadır sayın Hıncal Uluç bas bas bağırıyor "Emre'nin kırmızı kart görmesi gerekir" diye. Sarı ile kurtulduğuna şükretmeli. Anlayan anladı.

Defansı uzun süre sonra ilk kez bu kadar etkili gördüm. Bilica için "Kadıköy'e bile girmemeli" diyenlere de selam olsun. Sıfır hatayla oynadı adam. Yalnız Santos çok gereksiz çalım hareketlerine kalkışıyor. Hem takım hızlı çıkamıyor, hem de topu kaybetme riski oluşuyor.

Ortasahada isteyen fakat işlemeyen kanatları gördük. Hadi Mehmet'e alıştık neyse de, Özer'e yazık oluyor. Şu anda ameliyat olması gerekirken ayağındaki platinlerle belki de acı çekerek oynuyor. Kim bu kararı aldıysa resmen Özer'in kariyeriyle kumar oynadı. Top kaptırdığında küfür edenler bunu hatırlasın.

Bir not ta Selçuk'a. Abi sen ne biçim oynadın öyle ya?! Şaka maka, belki yapması gerekeni, görevini nihayet yapmış olsa da, defansif anlamda bu akşam mükemmel iş çıkardı. Hem pas hatası yapmadı hem de çok kritik topları kesti. Belki zamanında 2 defa fıtık olmasaydı sonraki yıllarda da bizi fıtık etmeden hep böyle iyi oynardı ya....neyse artık.

Biliyorum "ee o kadar adamdan bahsettin, hani maçın adamı" diyeceksiniz. O'nu sona sakladım :) Güiza, sırf gol attı diye değil, paslarıyla, isteğiyle, presiyle maçın adamı olmayı haketti. Ama golü de ayrı bir güzeldi yani, kabul etsin herkes.

"Kolay goller girmiyor. Zor golleri kolaya çeviriyorum. Bunun nedenini tam olarak ben de bilmiyorum." demiş Güiza, boşver sen zorları atmaya devam et. :)

Not: Fenerbahçe, Güiza'nın geldiğinden beri gol attığı 17 lig maçının 15'ini kazanıp 2'sini kaybetmiş. Yani okçu attı mı tutturuyor.

8 yorum:

  1. önümüzdeki 3 maçı keşke kazansak dediğin gibi ama sen mesela keyif alıyor musun izlerken?ya da bu takım şampiyon olsun Daumla devam edilsin seneye Avrupada neler yaparız gibi hayallerin var mı?Benim yok açıkçası ama fikirlerini öğrenmek istedim,bir de Bilica bu takımı o kadar yaktı ki bir maçta hatasız oynasa da bir şey değişmez girmesin usta staddan içeri:)

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım, tabi ki Fenerbahçe'ye kendi sahasında "1-0'a yatmak" yakışmıyor. Bu konuda hemfikiriz. Yalnız geçen seneyi de hatırla. Tribünde bazı gruplar sırf düzen değişsin diye takımın başarısını istemiyordu. Sonuç ne, saçma sapan puan kayıplarıyla berbat gibi görünse de şampiyonun sadece 10 puan gerisinde bitirilmiş bir lig. Aynı durumlar önceden de olmadı mı? 100. yılda defalarca "Zico istifa" diye bağıranlar neden şimdi "geri dön Zico" diyor?

    Şampiyonluklar bazen kötü oyunla da kazanılır. Tıpkı geçen sezondaki gibi. Bugün sana gelip "şu oyunla şampiyonluğu istemez misin?" diye sorsalar red mi edersin? 2005-06'da o kadar iyi oynadık, 80 puan 90 gol yaptık da ne oldu?

    Ayrıca, bu maçtan en fazla 3 gol beklemiştim. Gelecek 3 maç için de geçerli.

    Son olarak, Bilica iyidir. Yalnız yanında Lugano yoksa susuz rakı gibi çarpıyor adamı :)

    YanıtlaSil
  3. gol olduktan sonra bu maçın 1-0 biteceğini biliyordum. Gaziantep hayatta gol atamazdı Fener o kadar işi defansa döktü ki malum Bilica'nın iyi oynaması buna bağlı diyorum...

    YanıtlaSil
  4. Sakın aynı şey haftaya da olmasın?! :)

    YanıtlaSil
  5. haftaya da atsın önümüzdeki senenin tamamı için krediyi kapar ;))

    YanıtlaSil
  6. işte hep şu yufka yüreğimizden kaybediyoruz ya :)

    YanıtlaSil
  7. birincisi şampiyonluğu reddetmek değil bahsettiğim,anlatmaya çalıştığım bazı oyuncuların sen,ben,Fenerbahçeli diğer arkadaşlar sahaya çıksa mücadele edeceği kadar etmediği.ikincisi her zaman iyi oynayamaz takım kabul ediyorum ama her seferinde de kötü oynamaz değil mi?oynuyorsa bir yerde bir yanlışlık vardır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. yine haklısın, fakat şunu da unutma ki takımda üstüste gelen puan kayıplarından dolayı bir özgüven eksikliği vardı.

    geçen sezon da aynı şekilde ilk 6 maçta 4 mağlubiyet almıştık ve daha da kötü oynuyorduk. ben ise "1 maç kazanalım, gerisi gelir" demiştim. ve 7. haftada kocaeli galibiyetinden itibaren ligde tam 12 maçta yenilmemiştik. (9 galibiyet 3 beraberlik) ara transfer döneminde doğru hamleler yapılsaydı belki şampiyon da olabilirdik geçen sene.

    herneyse, demek istediğim bu tip şeyler Fenerbahçe'nin doğasında var: bir ara hiç maç kazanamaz, berbat oynar. sonra şansa bir maç kazanır ve seriye başlar. en kötü zamanında bile!

    Daum'un bir açıklaması var: "GS maçında oyuncularımı motive etmek konusunda işim çok kolay." İşte olay da tam olarak bu. Fenerbahçe en kötü zamanında bile derbilerde hep farklı oynamıştır,(bkz:geçen sezon inönü'deki BJK maçı) üstüne üstlük son maçı almamız ve GS'nin de kaybetmesi bizim için ekstra motivasyon olacaktır. KAPALI OYNADIĞIMIZ TAKDİRDE bu maçı alacağımızdan şüphem yok.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...