26 Mayıs 2010 Çarşamba

Güiza Sorunu

“Güiza’nın topuğundaki sakatlığı ciddi ve hemen ameliyat masasına yatması gerekir. Cerrahi müdahelenin daha fazla gecikmesi halinde futbolcumuz önümüzdeki sezon da zor anlar yaşayabilir.”

Bu sözlerin sahibi ben değilim, İspanya Milli Takımı teknik direktörü Vicente Del Bosque. Kendisi ayrıca "iyi ve sağlıklı bir Güiza’nın, hem Fenerbahçe, hem de milli takımda faydalı olacağını" belirtti.

Güiza dediğiniz adam sezonun neredeyse tamamını topuğundaki sorunla oynadı. Buna rağmen ligde 11, toplamda 18 gol attı. Tamam, belki bu paraya gelen bir santrfor için yetersiz rakamlar bunlar, lakin kendisi aynı zamanda Fenerbahçe'nin de en golcü ismi konumunda. Demek ki esas sorun Güiza'da değil, takımın hücum organizasyonunda. Çoğu maçın "alt" bittiği ligimizin gol kralının da 21 gol atabildiğini unutmamak lazım. (ki Kayserispor'un hücumda neredeyse tamamen Makukula'ya endeksli olmasına rağmen)

Adam son maçta gol attığı halde en çok eleştirilen kişi oldu. Kim bilir, belki Burak Yılmaz'ın tuhaf vuruşunu Volkan seyretmese, veya top kaleyi tutmasa "şampiyonluğu getiren kahraman", "ikinci Deivid vak'ası" olabilirdi belki. Açıkçası Türkiye'de Güiza ile ilgili yapılan yorumların %90'ının tamamen mantık dışı, önyargılı, deli saçması olarak kabul etmek lazım.

Hatırlar mısınız bilmem, başta kendi taraftarı olmak üzere büyük çoğunluk tarafından beğenilmeyen bir ön liberoyu Valencia adlı İspanya'nın en önemli klüplerinden biri 5 milyon € bonservis ücreti vererek kadrosuna kattı geçenlerde. İşte İspanya, işte Türkiye. 2 ülke arasındaki futbol mentalitesi farkını bulana Güiza posteri hediye!

Sorun Güiza'da mı diyorsun hala? Tamam canım, tamam. Zaten Del Bosque adam değil, Valencia da takım değil....

4 yorum:

  1. iyi güzel de usta seyrediyoruz bu adamı gözümüze de mi inanmayacağız iki senedir ne topukmuş mnskym

    YanıtlaSil
  2. hayal görme artık. güizanın kaçırdığı goller belli, normal bir futbolcunun topuğundan sakat olmasını geç sol bacağı protez olsa yine atardı o golü. kendisi yeteneksiz bir santrafor kimse kendini kandırmasın artık.

    YanıtlaSil
  3. abi yapma, o kadar golü kalecinin üstüne sırf topuğundaki sakatlık yüzünden mi nişanladı bu adam. bariz kötü futbolcu işte, mallorca'da gol kralı olmadan önce esamesi okunmayan bir adam. her gol kralı olan adam mükemmeldir diye bir şey yok, adam daha top sektiremiyor yahu. youtube'da arat bulursun videolarını.

    YanıtlaSil
  4. halen daha önyargılar, cidden yazık. şöyle düşünelim madem: sürekli olarak bu adamın kaçırdığı aptal saptal gollerden dem vuruyorsunuz. Peki soruyorum şimdi, bu sezon kaç tane bu tip yüzde yüzlük gol kaçırdı? İyi düşünün, çünkü aklınıza en fazla 2. yarıdaki Kasımpaşa ve ilk yarıdaki Trabzon maçlarından toplam 2 pozisyon gelebilir. Kabul ediyorum, ilk sezon berbattı ve çok malzeme vermişti. Lakin geçen sezonun sonlarında ve bu sezonun başlarında iyi bir grafik elde etmişti. Geçen sezon son 6 resmi maçta 6 gol (2'si BJK'ya) atmışken bu sezon da Honved'e 3, Denizli'ye 2, Manisa'ya da 1 gol atmıştı bursit hastalığı çıkana dek.

    Beşiktaş'ın şu anki kadroda en iyi forveti olan Bobo 13 gol atmışken, bir sürü yabancı hücumcu transferi yapan Galatasaray'ın en golcü topçusu sadece ligin ilk yarısında, onda da genelde yedek oturan Nonda olmuşken kendi takımının en golcüsü olan Güiza'ya laf etmek, sadece futboldan anlamamanın göstergesi değil, aynı zamanda bu adama yapılmış haksızlıktır. Avrupa'nın en az gol atılan, her maçın "alt" bittiği liglerinden birinde Fenerbahçe gibi atak yapma özürlü ve skorun üstüne yatan bir takımda bu kadar gol atması başarısızlık mıdır, onu da Bobo'ya, Nihat'a, Nobre'ye, Jo'ya sormak lazım.

    Kabul etseniz de, etmeseniz de bu adam son 2 yıldır fırtınalar estiren İspanya Milli Takımı'nın bir üyesidir. (bu kez neden alınmadığını yazımda da belirttim, o yüzden bundan bahsedecek kişi ya yazıyı okumadan yorum yapacak kadar gerizekalı, ya da artniyetlidir.) Gerçi Mehmet Topal için "beni koysalar daha iyi oynarım" diyen Galatasaraylı pek çok arkadaş da gördüm zamanında. Şimdi hepsi şaşırıyor tabi "nası gitti lan Valencia'ya?" diye. Siz daha iyi biliyorsunuz tabi elin İspanyol'undan, Valencia'sından, Del Bosque'sinden. "Milli takımda ne yaptı" diyenler bu adamın önünde Villa ve Torres gibi hayvan evlatlarının olduğunu bilsinler ve Ali Sami Yen'de oynanan İspanya maçını hatırlasınlar bizahmet.

    Türk Milleti olarak her boku bilme hastalığından muzdaribiz. Millet olarak sevmediğimiz Hıncal Uluç'tan bile ileri gidiyoruz bu konuda. İşte son kurbanımız da Daniel Güiza!

    @ Okan: Olm sen her topçuyu top cambazı mı sandın, en az yarısı sektiremiyor zaten :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...