27 Mayıs 2010 Perşembe

Dünya Kupaları No: 2 - İtalya 1934

İlkinin beğenilmesinden sonra çekilen bu devam filminde, başrolleri Vittorio Pozzo, Giuseppe Meazza, Angelo Schiavio ve tabi ki "Il Duce" ile onun propagandaları paylaşmıştır. 4 yıl önce Avrupalı ülkelerin turnuvayı boykot etmesini unutmayan son şampiyon Uruguay bu turnuvayı aynı şekilde boykot ederek bu alanda bir ilk ve de tek olmuştur. Arjantin ve Brezilya ise daha ufak bir tepki ile B takımını sahaya sürmüşlerdir lakin, her 2 takımın da daha ilk turda elenmesi yüzünden bu tepki Uruguay'ın boykotuna göre daha bir maliyetli olmuştur.(o kadar yol parası falan :)) İlk kez bu turnuvada ön eleme oynanmıştır ve yine ilk kez grup maçları yapılmaksızın 16 takım arasında tek maçlı eleme usulü uygulanmıştır. Bunun yanında, Dünya Kupaları tarihinde ilk kez bir Afrika ülkesi (Mısır) bu turnuvada boy göstermiştir.

İlk Tur Maçları:

İspanya: 3
Brezilya: 1

Macaristan: 4
Mısır: 2

Hollanda: 2
İsviçre: 3

İtalya: 7
ABD: 1

Çekoslovakya: 2
ABD: 1

İsveç: 3
Arjantin: 2

Almanya: 5
Belçika: 2

Avusturya: 3
Fransa: 2 (berabere biten ve uzatmalara giden ilk maç olup 5 golün 3'ü uzatmalarda gelmiştir.)

Çeyrek Final:

Avusturya: 2
Macaristan :1

Çekoslovakya: 3
İsviçre: 2

Almanya: 2
İsveç: 1

İtalya: 1
İspanya: 1 (uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç tekrar edildi ve Meazza'nın golüyle İtalya 1-0 kazanarak yarı finale yükseldi.)

Yarı Final Maçları:

Almanya: 1
Çekoslovakya: 3

Avusturya: 0
İtalya: 1

Üçüncülük Maçı:

Almanya: 3
Avusturya: 2

Final Maçı:

İtalya: 2
Çekoslovakya: 1 (1-1 biten maçı İtalya 95. dakikada Schiavio'nun golüyle 2-1 kazandı. Uzatmaya giden ilk final maçıdır.)

5 gol atan Çekoslovakyalı Oldrich Nejedly gol kralı oldu. Final maçını merak eden arkadaşlar aşağıdaki videodan faydalanabilir:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...